In het actieprogramma behorende bij het coalitieakkoord ‘Met daadkracht, in vertrouwen’ is opgenomen dat de visie op dienstverlening in 2023 wordt herzien. Het resultaat moet zijn: een heldere visie op dienstverlening, passend bij de huidige tijdgeest en de lokale ‘kleur' en  een doorvertaling van deze visie naar een concreet uitvoeringsprogramma. 

Hoe staat het met de planning?

Het uitvoeringsprogramma  is in augustus 2024 vastgesteld door het college. Aan de uitvoering van de acties uit het uitvoeringsprogramma wordt op dit moment gewerkt:

Wat betreft de gemeentelijke dienstverlening is in Q1 een  0-meting uitgevoerd door Kennispunt Twente om de gemeentelijke bereikbaarheid te meten. Er wordt gewerkt aan de verwerking van de uitkomsten.  Daarnaast is het proces van het introduceren van een continue klanttevredenheidsmetingen binnen de organisatie is in gang gezet. De exacte planning voor het implementeren van dit proces hangt af van de complexiteit van de implementatie.

Daarnaast  zal in Q2  zal de participatieverordening en het uitvoeringskader ter vaststelling aan de raad voorgelegd. De participatieverordening biedt de wettelijke basis en heeft tot doel de betrokkenheid van inwoners, organisaties en andere belanghebbenden bij het lokale bestuur te vergroten en stelt de kaders voor participatie. Het uitvoeringskader participatie heeft als doel om een duidelijke, consistente en praktische werkwijze voor participatie te bieden.

Ook wordt er gewerkt aan hoe we in duidelijke taal met onze inwoners moeten en kunnen communiceren.  Dit willen we onder andere doe door het uitvoeren van een nulmeting om te bepalen wat het huidige niveau is.

Wat zijn de mijlpalen en risico's?

De visie is in mei 2024 vastgesteld door de gemeenteraad. Bijbehorend uitvoeringsprogramma is in augustus 2024 vastgesteld door het college.

Een mijlpaal is dat de aanvraag om kwijtschelding een stuk makkelijker geworden is, het vragenformulier is enorm ingekort.

Oorsprong activiteit

Actieprogramma