In juni 2025 staat de vaststelling van  de Visie Vrijetijdseconomie door de raad gepland. Ook volgt er een uitvoeringsprogramma. De visie en de uitvoering daarvan moeten zorgen voor een kwalitatieve impuls voor de recreatieve infrastructuur. 

We zijn met buurgemeenten in overleg om te bezien hoe we kunnen omgaan met het landelijk gebied. Zaken als stikstofdepositie, kavelruil en grondbezit spelen een rol bij de wijze waarop we met het agrarisch gebied kunnen omgaan.  Zo zijn wij voornemens om in navolging van de gemeente Wierden een nulmeting te gaan doen om te bezien waar welke mogelijkheden nog zijn. De raad is bij raadsbrief van april 2024 meegenomen in de ontwikkelingen die spelen. Tijdens de bestuurlijke heisessie West-Twente op 14 februari 2025 is afgesproken een gezamenlijke inventarisatie op te zetten naar voorbeeld van Wierden. Deze moet inzicht geven in kansen en knelpunten in het landelijk gebied. Een notitie met vier varianten voor de opzet is opgesteld, zodat al stappen gezet kunnen worden vooruitlopend op verdere besluitvorming aan de gebiedstafel.

Daar borduren wij op voort maar hebben ook nieuwe initiatieven genomen door bijvoorbeeld het landelijk gebied te agenderen in de Twenteboard via BOSS (Bestuurlijk Overleg Sociaal-Economische Structuurversterking Twente, het afstemmingsoverleg voor de overheidspoot in de Twenteboard) met als doel het thema te borgen in de strategie van de Twenteboard en waar mogelijk financiering te krijgen om de opgaves het hoofd te bieden.  Zeker nu het PPLG is stopgezet, is de urgentie groot om samen te werken aan en te streven naar een gezonde en duurzame toekomst van ons buitengebied met krachtige kernen, een vitaal en mooi buitengebied, kwalitatief hoogwaardige natuur en ruimte voor ondernemers / agrariërs daarbinnen met als doel ons buitenbied ook voor de toekomstige generaties leefbaar te houden.